Bana Göz Kulak Olur musun?

Projemiz görme engelli bireylerle iletişim kurmak amaçlı olup bu amacı gerçekleştirirken de onlarla kaynaşmayı hedeflemektedir.

27.01.2021 219

Projemizde görme engelli öğrencilerle diğer okullardaki öğrencileri buluşturmayı amaçlıyoruz. Normal devlet okullarında eğitim alan öğrencilerimiz, görme engelli okullarındaki arkadaşlarının ulaşamadıkları kitapların onlara seslendirmesini yaparak onların gören gözü olmaya çalışacaklar ve bu sayesinde empati ve yardımlaşma duygularını pekiştireceklerdir. Görme engelli öğrencilerimizin eğitiminin özel eğitim kapsamında olduğunu, normal okullardan daha farklı bir şekilde eğitim almaya ihtiyaç oldukları, nasıl okuyup yazdıklarını, buldukları illerde görme engellilere ait okulların olup olmadığı ya da ülkemizde görme engelliler için eğitim veren okulları hangi illerde bulunduğunu gibi farkındalıkları öğrencilerimizde oluşturmayı planlıyoruz. Görme engelli öğrencilerin de kendi yaşıtlarından kitap dinlemek anlama ve yorumlama yeteneklerini geliştirecektir. Projemiz esnasında ortak olan okullarda yıl içerisinde çok sayıda kitap okunacak ve kitap sevgisi aşılanmış olacaktır.

01-02-2021