Benim Çizimlerim

Benim Çizimlerim

Projenın amacı öğrencilerin fen bilimleri dersinde başarılarını arttırmak için ve konuları daha iyi anlamaları için konular ile ilgili kendilerinin elleri ile yaptıkları her türlü yazı, çizi ve resimlerin önemine dikkat çekmektir.Öğrenciler yaptıkları bu çizimler ile hem daha başarılı olacaklar hem de yaratıcılıkları görsel becerileri artacaktır. Bunun yanı sıra kullanacağımız web 2 araçlarının kullanımını da öğreneceklerdir.

03.02.2021 190

HEDEFLER

Öğrenciler el çalışması ile yaptıkları her türlü yazı, çizi grafik ,resim, tablo ve her türlü görsel ile onların yaratıcılıkları , görsel yeteneklerinin ve ders başarılarının ne kadar arttığını bu çalışmaların onlara başarı getirdiğini görmek. Öğrencilere ulaşım pandemi nedeni ile zor olduğu için whatsapp zoom ve eba üzerinden ulaşım sağlanacaktır.

ÇALIŞMA SÜRECI

Aralık Ayı
1 Öğretmenlerin Twinspace'e Eklenmesi
2 Veli ve Öğrencilerin Proje Hakkında Bilgilendirilmesi
3 Veli İzin Belgelerinin Alınması
4 Öğrencilerin Twinspace e Eklenmesi
5 Öğretmen Webinarının Düzenlenmesi
6 Sosyal Medya Hesaplarının Açılması
7 Blog Açılması ve Davet Gönderilmesi
8 Proje Logolarının Oluşturulması
9 Proje Afişlerinin Oluşturulması
10 Logo Oylamasının Yapılması
11 Afiş Oylamasının Yapılması
12 Ön Testin Hazırlanması
13 Tüm proje logolarının birleştirilerek Puzzle Yapılması (Ortak Ürün)
Ocak Ayı
1 Öğrenci Tanışma Webinarları
2 Destek ve hareket Sistemi ile ilgili öğrenciler çizimlerini yaparlar
3 Oluşturulan resimlerden yarışma ile 1.olanlar puzzle haline getirilip sosyal medya hesaplarımızda paylaşılır.(jigsaw planet ile puzzle yapılır.)
Şubat Ayı
1 Forum Bölümünde Soru Cevap Etkinliği (Öğretmen-Öğrenci)
2 İşbirlikçi Ürün: Farklı okullardan öğrenciler Sindirim Sistemi ile ilgili belirlenen organlarının resimlerini yaparlar.
3 Olusturulan ürünl

BEKLENEN SONUÇLAR

Yapılan proje sonucunda öğrenciler belirlenen konu ile ilgili değişik bakış açılarının olabileceğini herkesin farklı hayal gücüne sahip olduğuna ulaşır. Yapılan tüm etkinlikler sonucunda oluşturulan ürünler onların yaratıcılığını, birbirlerine saygı duymayı ve tebrik etme duygularını geliştirir. Kullanılan web 2 araçları ile teknoloji okur yazarlıklarını arttırır ve en önemlisi Fen Bilimleri dersini onlara bir nebze eğlenceli ve anlaşılır hale getirir.Farklı okullarda bir araya gelen öğretmenler birlikte çalışır web 2 araçlarını kullanarak kendini geliştirir proje sonunda hem öğrenciler hemde öğretmenler açısından güzel ürünler ortaya çıkarılır. Oluşturulan ürünler twinspace e kaydedilir.