Matematik Siz Hayat

Matematik Siz Hayat

Matematik tarihine baktığımızda, günlük hayatımızda önemli yeri olan matematiğin ilk insanlarla birlikte ortaya çıktığı söylenebilir. Hayatımızdaki matematik bizimle birlikte doğar, genlerimizde vardır. Matematik tüm meslek alanlarında da işimize yarar. Sayılar hayatın her yerinde, sabah uyanmamızla başlıyor sayılarla birlikteliğimiz, uyanır uyanmaz sayılara bakıyoruz, saat üzerinde bize günaydın diyorlar. Hazırlanmamız sayılarla, konuşurken sayılar hayatımızda, okula gidişimiz sayılarla, yemek için yine sayılar saat olarak karşımızda... Havadaki %22'lik oksijen kadar vazgeçilmezler. Düşünün sayılar olmadan bir hayatı, nasıl olurdu? Nasıl anlatırdık kendimizi? Aslında hayatımızda ne kadar çok yer kaplıyorlar...
Bu proje ile sayıların hayatımızda ki önemini anlatmak ve hayatımızda bu kadar önemli olan sayıları yakından tanıtmak, inceletmek ve sevdirmek istiyoruz. Biz bu proje ile sayılar olmadan bir hayat denemek istiyoruz. Bakalım sonuçları ne olacak. Hayat sayılarsız nasıl olacak?

03.02.2021 287

HEDEFLER

İfade becerilerini geliştirmek, sayıların ve matematiğin hayatımızdaki önemini vurgulamak, matematiği sevdirmek ve vazgeçilmez olduğu konusunda farkındalık yaratmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Pandemi süreci sebebi ile online olarak proje katılımcı öğrencilere zoom üzerinden anlatılacaktır. Projeye katılmak isteyen ilkokul,ortaokul ve lise birinci sınıf öğrencilerinden önce sayılarla sonra sayılar olmadan kendilerini ifade eden video ve yazılı metinler toplanıp dosyalanacaktır. Yazılı metinler kitapçık haline getirilecek olup videolar birleştirilecektir. 14 Aralık 2020 - 23 Nisan 2021 tarih aralığı belirlenmiştir. Proje ortakları mümkün olduğu sürece online bağlantı sağlayacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Sayıların önemi konusunda farkındalık yaratmak.